flagg.png
VI PRESENTERER

Tromsø

Den arktiske hovedstaden ligger perfekt plassert på en øy i en bukt mellom høye fjell, øyer og trange fjorder. Med mer enn 72 000 innbyggere kan den store, lille byen skryte av et utmerket utvalg av restauranter, nattklubber, butikker, museer, kunst og kultur. 

TROMSØ

SVALBARD

ALTA

LOFOTEN

RINGVASSØYA

LYNGEN

SENJA

I tillegg til den internasjonale flyplassen bare 10 minutters kjøring fra hotellene i sentrum, er byen også stolt av å være hjemsted for Norges arktiske universitet, med over 20 000 studenter og ansatte. Kanskje det er en av grunnene til at vi uoffisielt hevder å være den byen i Nord-Europa med flest barer per innbygger?

Tromsø er også inngangsporten til nordlysets land. Med en perfekt geografisk beliggenhet, og med en infrastruktur som gjør det enkelt å finne fram fra kyst til innland,

Tromsø er sannsynligvis det stedet i verden som gir deg størst mulighet til å oppleve det grønne og noen ganger lilla og rødlige nordlyset flagre vilt over himmelen. Du kan dra på nordlyssafari, nordlyscruise, nordlysskitur, nordlysovernatting i glassiglo, eller bare ta en spasertur hjem fra baren med naturens diskolys dansende over byen.

I to måneder, 24 timer hver dag, dekker vintermørket Tromsø.
Men dette kompenseres med to lyse sommermåneder med glitrende netter og dager i midnattssol. Du glemmer hva klokken er og kan nyte alt det pulserende knutepunktet Tromsø har å by på.

Når snøen legger seg og vinteren er rett rundt hjørnet, pakker Tromsøværingen seg inn i varme klær for å utføre en nesten endeløs rekke forskjellige vinteraktiviteter. De går på ski med tynne, lette, tykke eller brede ski. De spenner seler på hundene og drar et spann på seks til ti hunder gjennom snødekte landskap, eller rundt i daler og over fjell ved hjelp av snøscootere. De kaster snøballer og bygger snøhuler, skulpturer og ishoteller der du kan overnatte.

Samene gjeter reinen, og du får sitte på en reinslede eller inne i en lavvo hvor du fårhøre om samisk kultur og reindrift. I flere år har fjordene nord for Tromsø også vært fulle av sild, noe som til gjengjeld har gitt innbyggerne storslagne besøk av sultne knølhvaler og spekkhoggere som har et skikkelig festmåltid i tre måneder før de drar videre til varmere strøk. Om sommeren kan du padle eller dra på havsafari.

  • Du kan løpe maraton midt på natten i den rødglødende midnattssolen. 
  • Du kan gå, løpe eller sykle i fjellene. Du kan seile, cruise eller bo i robåt mens du fisker i havet eller få en skikkelig fangst i verdensberømte ørret- og lakseelver.
  • Bo på toppmoderne hoteller i byen, nyt romantiske lodger og private villaer, eller besøk fjord- eller strandhoteller i unike omgivelser.
flagg.png
HVA ØYEBLIKKENE ER LAGET AV

Aktiviteter som tilbys i Tromsø.

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed