flagg.png
VINTERAKTIVITETER

Nordlysaktiviteter

La deg fortrylle av samisk joik under nordlyset eller la deg trekke av et hundespann over det snødekte platået mens nordlyset flagrer over deg.

Gå på tur med ski eller truger, inn i en dal, opp på en topp eller ned til fjæra. Seil, eller nyt en god middag på et kveldscruise, eller bli med på en tur ut i villmarken og nyt bålkaffe i lavvoen - mens vertskapet ivrig forteller om hvordan nordlyset oppstår.

Slapp av i en deilig seng i en glassiglo mens nordlyset står for kveldens underholdning. For oss handler det ikke bare om å finne nordlyset, men å skape uforglemmelige øyeblikk under det.

Når høsten går over til vinter, forsvinner også solen under horisonten i en lengre periode. I Lofoten er solen borte i omtrent en måned, i Tromsø rundt to, mens mørketiden i Longyearbyen varer i omtrent tre og en halv måned. Denne perioden er bedre beskrevet som fargeperioden, siden himmelen er en stadig skiftende fargepalett.

Når det begynner å bli mørkt på ettermiddagene, er det muligheter for å se nordlys. På de mørkeste dagene i Tromsø kan du se nordlyset så tidlig som klokken tre på ettermiddagen.

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed