flagg.png
4 ÅRSTIDER - 4 FORSKJELLIGE VERDENER

Årstidene i Nord-Norge

Midnattssol i Nord-Norge er synonymt med en sommer fylt med spennende opplevelser -24 timer i døgnet!

Om sommeren kan du padle ved foten av fjellene og fortsette langs holmer og kritthvite sandstrender. Du kan også spille en runde golf på en av verdens vakreste golfbaner. 

Hvis du heller liker å fiske, kan du kaste snøret i det kalde arktiske havet og få fersk fisk til middag - hver kveld. Du kan også ta en spasertur langs fjellryggene og bli belønnet med spektakulær utsikt mens du blir kjent med den nordlige fiskehistorien, vikingene og samekulturen.

Når vi beveger oss mot høsten, blir dagene kortere, og naturen endrer seg til tusen varme farger foran øynene våre.

Når nettene i september begynner å bli mørke, vil du kunne se nordlyset danse over himmelen. Vintermånedene regnes å vare fra november til mars, og den hvite snøen kan dukke opp mellom disse månedene. Den glitrende snøen blir liggende til våren, mens den i de høyeste fjellene ofte kan vare til neste vinter.

Når snøen - også kjent som det hvite gullet - har lagt seg, vil både lokalbefolkningen og turistene nyte mulighetene som den arktiske vinteren gir.

Gå langrenn på preparerte skiløyper, eller gå på ski i urørt puddersnø fra toppen av fjellet og ned til kysten.r på ski i uberørt puddersnø fra toppen av de høyeste fjellene og ned til kysten. Hvis du ikke liker å gå på ski, kan du ake ned akebakken, ha snøballkrig, prøve skøyter på islagte vann, nyte snøscooterkjøring i alpine landskap over fjorder og fjell og hundekjøring gjennom snødekte skoger.

DE MØRKE VINTERMÅNEDENE

Nordlyset lyser opp
mørket

I vintermånedene er solnedgangen og soloppgangen borte. Solen forsvinner for alle som bor nord for polarsirkelen.

I Lofoten må innbyggerne nøye seg med én måned i mørket, mens de i Tromsø tilbringer to måneder uten å se solen. På Svalbard, derimot, forsvinner solen over horisonten i slutten av oktober og kommer ikke tilbake til Longyearbyen før 16. februar.

Til tross for det begrensede dagslyset i denne perioden, er dette en magisk tid som kan oppleves som en stor, varm fargepalett som beveger seg over himmelen og reflekteres i fjell og hav. Dette er den desidert beste tiden for å se nordlyset, ettersom de lange nettene øker sjansen for å se Miss Aurora Borealis bølge.

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed